Mest köpta och sålda aktier under vecka 52

Handelsaktiviteten var väldigt lugn under julveckan samtidigt som fördelningen mellan köp och sälj var jämn när aktieportföljerna justerades inför det nya året.

Investor intar förstaplatsen bland de mest köpta aktierna utan att några större nyheter presenterats. Vi är positiva till aktien.

Läs mer: Fortfarande argument att köpa

Astra Zeneca intar silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna. Fortsatta framgångar inom läkemedelsutvecklingen lyfter aktien till nya höjder.

ABB når tredjeplatsen bland de mest köpta aktierna. Riktkursen höjdes den 10 december och intresset för aktien håller i sig.

Läs mer: 2020 blir en milstolpe

Volvo toppar listan över veckans mest sålda aktier. Vinsthemtagningar kan antas då aktien utvecklats starkt efter nyheten om avtalet med Isuzu.

Läs mer: Höjd riktkurs

Fingerprint intar silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien lyfte i mellandagarna och investerarkollektivet såg det som ett säljläge.

H&M tar bronsplatsen bland de mest sålda aktierna. Försäljningssiffrorna som kom före jul var strax under förväntan.

Läs mer: Försäljning strax under förväntan

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 52

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan