Marknaden tar inte sommarledigt trots värmen och det fina vädret. Så vilken sektor tror Aktiellts läsare blir sommarvinnare på börsen? Svaren på förra veckans fråga tyder på delade uppfattningar om detta, då de flesta av de sju svarsalternativen får ganska många röster var. 

Hälsovårdssektorn är med 22 procent av svaren vinnare i omröstningen. Det kan nog antas att den pågående viruspandemin är en bidragande orsak till detta. På andra plats kommer telekom/media/IT med 18 procent av rösterna. På tredje plats, med nästan lika många röster, kommer bank/finans med 17 procent. 

I omröstningens mellanskikt följer konsumentsektorn med 14 procent av rösterna, följt av verkstad med 13 procent, och därefter fastigheter/bygg med 11 procent. I botten, och den enda sektorn i omröstningen som får förhållandevis få läsarröster, kommer basindustri med 6 procent av svaren. 

Hälsovård får flest röster, men det råder alltså delade åsikter om åt vilket håll börsen kommer barka avseende sektorer under de kommande månaderna. Nu stundar emellertid en intensiv rapportsäsong. Missa inte att du kan hålla koll på rapportdagarna för olika bolag via Aktiellt. Läs mer här. 


Visste du att?
Swedbanks Sektorfavoriter innehåller våra favoritaktier i respektive sektor, och ibland även en aktie att undvika. Placeringshorisonten är 12 månader och uppdatering sker normalt varannan vecka. 

Se uppdateringen av Sektorfavoriter den 23 juni genom att klicka här.


Så här svarade läsarna på förra veckans fråga:

Vilken sektor går bäst i sommar?

  • Verkstad 13%
  • Bank/Finans 17%
  • Konsument 14%
  • Fastigheter/Bygg 11%
  • Hälsovård 22%
  • Basindustri 6%
  • Telekom/Media/IT 18%


Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan