Mest populära aktier i juni

Juni bjöd på en volatil utveckling med både rekyl och återhämtning. När månaden summerades hade OMXS30-index stigit med drygt 2 procent. Investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna gillade H&M mest. Rapporten för det andra kvartalet visar på att återhämtningen har börjat.

Läs mer: Återhämtningen har börjat

AstraZeneca är fortsatt populärt men halkar ned en placering jämfört med maj. AstraZeneca fortsätter att ha framgångar med produktportföljen, vilket lockar investerarkollektivet.

Läs mer: Högattraktiv produktportfölj

Investor lockade köpare och tog den sista pallplatsen. Investor återfinns både bland våra Sektorfavoriter och i Fokusportföljen.

Läs mer: Långsiktig värdeskapare

Volvo avancerar två positioner jämfört med maj och är den mest sålda aktien i jun. Efter Q1-rapporten ansågs de starka finanserna balansera den svagare orderingången.

Läs mer: Starka finanser balanserar svagare orderingång

Sandvik har gått starkt sedan junibotten och investerarkollektivet passade på att ta hem en del kortsiktiga vinster. Aktien bedöms ha potential för omvärdering.

Läs mer: Omvärderingspotential

NetEnt tog bronsplatsen bland de mest sålda aktierna i juni. Investerarkollektivet tog hem goda vinster efter budet från Evolution Gaming.

Läs mer: Förvärvet av NetEnt utökar produktavtrycket

Mest köpta och sålda aktier under juni

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan