Mest köpta och sålda aktier under vecka 28

Sommarstiltjen fortsatte under förra veckan trots att rapportsäsongen drog igång. Investerarkollektivet var lika aktiva på säljsidan som veckan innan, medan köparna vaknade till liv något och ökade aktiviteten för att positionera sig inför rapporterna.  När veckan summerades var köpen på samma nivå som försäljningarna och vi kan konstatera att det var dött lopp mellan optimisterna och pessimisterna inom investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna. 

Tele2 toppar listan över veckans mest köpta aktie. Aktien var en förlorare förra måndagen när bolaget meddelade att vd Anders Nilsson avgår den 15 september och ersätts av Kjell Morten Johnsen från Telenor. Investerarkollektivet såg nedgången som ett köptillfälle i Sektorfavoriten.

Läs mer: Stärkt närvaro på kärnområdet, kostnadsbesparingar ger medvind

Hennes & Mauritz backar till silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna då investerarkollektivet fortsätter se köplägen i klädjätten. Den positiva synen på bolaget delas av Kepler Cheuvreux i en kommentar efter Hennes & Mauritz kvartalsrapport, då det där ses tecken på återhämtning. Aktien är med i både Swedbanks Fokusportfölj och Sektorfavoriter

Läs mer: Återhämtningen har börjat

Se alla Sektorfavoriter den 7 juli genom att klicka här

Se hela Fokusportföljen den 30 juni genom att klicka här

Nokia tar den sista pallplatsen bland de mest köpta aktierna. Aktien backade under slutet av veckan efter spekulationer om ett förlorat kontrakt hos Verizon och investerarkollektivet passade på att fyndköpa

Läs mer: Spekulationer kring Verizons 5G-kontrakt

Swedbank avancerar en placering och når förstaplatsen bland veckans mest sålda aktier efter förra veckans silverplats.

Intrum tar silverplatsen bland de mest sålda aktierna. En omvänd vinstvarning på fredagen satte fart på kursen och investerarkollektivet passade på att ta hem en del vinster.

Läs mer: Inför Q2 - visar på kraft

Boliden ligger kvar på den sista medaljplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien fortsätter att gå starkt och investerarkollektivet minskar sina positioner inför Q2-rapporten där effekterna från branden i Kevitsa kommer att få mer klarhet.

Läs mer: Tidig bedömning av effekterna från branden i Kevitsa

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 28

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan