Mest köpta och sålda aktier under vecka 29

Rapportsäsongen satte fart på förra veckans handelsaktivitet. Investerarkollektivet var återigen mest aktiva på säljsidan och fortsatte att ta hem vinster i takt med börsuppgången. Köparna var också mer aktiva, men nådde inte upp till säljarnas nivå. När veckan summerades avgick pessimisterna med en klar seger och investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna nettosålde aktier i stor skala.

Scandic Hotels var veckans mest köpta aktie. Aktien backade efter Q2-rapporten, men vd anar ljuset i tunneln, så även investerarkollektivet..

Hennes & Mauritz ligger kvar på silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna då investerarkollektivet fortsätter att uppfatta aktien som ett bra val. Den positiva synen på bolaget delas av Kepler Cheuvreux i en kommentar efter Hennes & Mauritz kvartalsrapport, då det där ses tecken på återhämtning. Aktien är med i både Swedbanks Fokusportfölj och Sektorfavoriter

Läs mer: Återhämtningen har börjat

Se alla Sektorfavoriter den 7 juli genom att klicka här

Se hela Fokusportföljen den 21 juli genom att klicka här

Sinch tar den sista pallplatsen bland de mest köpta aktierna. Aktien backade i samband med förra veckans Q2-rapport och investerarkollektivet passade på att utöka innehaven.

Swedbank är återigen på förstaplatsen bland veckans mest sålda aktier. Aktien har utvecklats starkt de senaste veckorna och tog ytterligare ett skutt uppåt efter Q2-rapporten, vilket föranledde investerarkollektivet att ta hem en del vinster.

Ericsson tar silverplatsen bland de mest sålda aktierna. En överraskande stark Q2-rapport i förra veckan lyfte aktien ytterligare och i måndags höjdes riktkursen.

Läs mer: Väl positionerat för kommande kvartal

Volvo tog den sista medaljplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien har gått starkt och Q2-rapporten var bättre än förväntat, men investerarkollektivet såg det som ett tillfälle att minska på innehaven.

Läs mer: Q2-resultatet bättre än förväntat

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 29

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan