Sommaren är inte bara sol och bad. Juli innebär också en intensiv rapportsäsong. Med tanke på att det handlar om andra kvartalet, då stora delar av världen var nedstängd är det inte osannolikt att denna säsong blir mer spännande, med fler rapportöverraskningar än vanligt. 

Ett bekymmer för den som inte vill tillbringa hela sommaren med att lusläsa nyhetsflödet, men ändå vill veta hur det går för åtminstone de bolag man är särskilt intresserad av är att ha koll på när de rapporterar. 

Man kan förstås gå in på respektive bolags hemsida och leta upp tid och datum i investerarkalendern. Men det finns ett mycket enklare sätt. I högerfliken på Aktiellt finns rubriken Kommande rapporter. Där finns den närmaste månadens alla nordiska rapporter listade i datumordning. 

En snabb titt i listan ger vid handen att i början på juli så går det att få ett hyfsat hum om hur det gått för fastighetsbolagen under coronakrisen. De dominerar nämligen klart i inledningen av rapportsäsongen. 

Är man intresserad av verkstadssektorn får man hålla sig till tåls ända till den 16 juli då både Sandvik och Atlas lämnar sina rapporter. Samma dag får vi också bland annat reda på hur bra Getinges ventilatorer sålt. Sammanlagt lämnar så många som 42 bolag sina rapporter denna dag. Men toppdagen infaller den 17 juli då hela 66 bolag bekänner färg. När den dagen är slut vet vi bland annat hur högt Saab flugit, hur många rum Scandic lyckats hyra ut och om Electrolux lyckats kränga fler kylskåp till alla hemmasittare…och så rullar det på under några intensiva sommarveckor. 

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan