Mest köpta och sålda aktier under vecka 19

Första veckan i maj medförde ökad optimism inom investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna. Efter måndagens sättning såg optimisterna köplägen och ökade aktiviteten rejält medan pessimisterna höll sig mer avvaktande. När veckan summerades hade investerarkollektivet nettoköpt aktier i stor skala.

SBB toppar listan över veckans mest köpta aktier efter en vecka präglad av dramatik och medföljande kursfall, vilket lett till en billig aktie och stora inköp av investerarkollektivet.

Läs mer: Var billigt redan innan

Swedbank når andraplatsen bland de mest köpta aktierna.

Telia tar bronsplats bland de mest köpta aktierna. Förra veckan framkom att CFO, Christian Luiga, lämnar och går till Saab. Q1-rapporten visade på en förbättrad trend.

Läs mer: Går in i utmanande kvartal med förbättrad trend och kostnadsåtgärder

NIBE är den mest sålda aktien efter en urstark kursutveckling inför Q1-rapporten nästa vecka och aktien når nivåer som till och med är högre än före utbrottet av covid-19.

Läs mer: Vi sänker riktkursen och inkluderar covid-19

Evolution Gaming når silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Q1-rapporten var mycket solid och en efterföljande stark kursutveckling ser ut att ha lett till vinsthemtagningar.

Läs mer: Solitt resultat i första kvartalet med mycket stark lönsamhet

Latour återfinns på tredjeplatsen bland de mest sålda aktierna. I förra veckan meddelades att utdelningsförslaget reviderades till 1,25 SEK.

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 19

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan