Vi befinner oss i en speciell tid, med coronakrisen som sätter enorm press på alla delar av samhället. Så vad händer egentligen med börsen och konjunkturen, och hur ska man tänka kring sina besparingar och investeringar? Swedbanks program Aktie-TV produceras två gånger om året och är alltid lika hett efterlängtat som det är informativt. Men sällan har väl behovet av programmet varit lika stort som nu.  

I vårens Aktie-TV får du se en djupdykande omvärldsbevakning av Swedbanks strateger, som tar dig med på en resa jorden runt där de belyser utvecklingen på de viktigaste marknaderna, kommande åtgärder från centralbanker och regeringar, hur du kan fördela dina placeringar mellan regioner, och mycket mer. 

Naturligtvis gästas programmet också av Swedbank Roburs fondförvaltare. Mattias Häggblom berättar om fonden Swedbank Robur Medica, som investerar i verksamheter som verkligen hamnat i ropet i dessa coronatider. Henrietta Theorell förvaltar Swedbank Roburs Småbolagsfond, och berättar hur hanterar innehaven nu när börshavet stormar. Kristofer Barret är förvaltare för Globalfonden, och delar med sig av sina spännande insikter om hur han hittar rätt bolag att investera i när han har hela världen att välja mellan. 

Inget Aktie-TV är komplett utan de hett efterfrågade vd-intervjuerna, och denna vår gästas programmet av ledarna för tre spännande företag: bussbolaget Nobina, papperstillverkaren Ahlstrom-Munksjö, och fastighetsbolaget Nyfosa. Vd-arna berättar om läget och framtidsutsikterna för sina företag, vilket rundas av med analyser från Kepler Cheuvreux skickliga analytiker.

Aktiefesten fortsätter med analyser av tre särskilt intressanta sektorer: verkstad, fastigheter och skog. Kepler Cheuvreux:s analytiker intervjuas om utvecklingen inom sektorerna och vilka sorts bolag som väntas klara sig bättre eller sämre. Mumma för den aktieintresserade!

Pension- och buffertsparande är saker som många tänker på, särskilt när börsen svänger som den gör. Experterna Madelén Falkenhäll och Arturo Arques ger råd om hur din pension kan påverkas av börsoron, vad som är de viktigaste sakerna att tänka på, och mer. 

I programmet får du även veta mer om marknaden för företagsobligationer, Swedbanks olika hjälpmedel och erbjudanden, svenska aktievärderingar, och mycket, mycket annat.  

Aktie-TV är en allt som allt en svårslagen informationskälla för dig som är intresserad av aktier, placeringar och fonder. Och publikintresset är alltid stort. Så skriv ner datumet onsdag den 13 maj kl 18:30 i din kalender, och gör dig redo för vårens största aktiefest!  


Många sätt att se sändningen
Självklart kan du se sändningen här i Aktiellt, Aktie-TV men du hittar även programmet i appen och internetbanken under ”Spara och placera” där du hittar en ingång till Aktiellt.  Om du inte har möjlighet att titta klockan 18.30, onsdagen den 13 maj, går det som vanligt att se programmet i efterhand. När, var och hur många gånger du vill.

Länk till TV-programmet

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan