Coronakrisen är tyvärr inte över, och osäkerheten är fortfarande hög rörande hur den kommer utvecklas och vad följderna blir. I dessa prövande tider är det viktigare än någonsin för den som är intresserad av aktier-, fondsparande och placeringar att hålla sig uppdaterad om marknaden. 

Vårens sändning av Aktie-TV kommer därför väldigt lägligt. Aktie-TV är ett program som produceras av Swedbank två gånger per år, och kvällens program är fyllt till brädden av värdefulla expertråd och intressanta gäster. 

Hur ser framtidsutsikterna för den svenska börsen ut, och hur betydelsefullt är det att många bolag ställer in eller flyttar fram sina utdelningar? Det är ett par av de frågor som belyses av Swedbanks strateger i programmet. Du får även följa med på en spännande konjunkturspaning runtom i världen, och veta mer om hur olika centralbanker och regeringar gör för att mildra effekterna av coronakrisen.  

Vd-intervjuer är en mycket uppskattad del av Aktie-TV, och ett utmärkt sätt att lära sig mer om olika bolag. Ikväll kan programmet stoltsera med ledarna för tre högintressanta bolag: pappersbolaget Ahlstrom-Munksjö, bussföretaget Nobina, och fastighetsbolaget Nyfosa. Vd:intervjuerna följs av diskussioner med Kepler Cheuvreux analytiker, som ger sin syn på framtidsutsikterna för bolagens aktier. 

Hälsa- och läkemedel är områden som verkligen är i ropet i dessa coronatider. Men hur jobbar man om man investerar i dessa sektorer? Detta berättar Mattias Häggblom, som förvaltar fonden Swedbank Robur Medica. Henrietta Theorell förvaltar Swedbank Roburs Småbolagsfond, och kan i sin tur berätta hur hon gör för att hantera innehaven i denna minst sagt oroliga börsperiod. Och vill du veta mer om hur man går tillväga för att hitta bolag att investera i när hela världen är ens spelplan, då ska du för allt i världen inte missa intervjun med Kristofer Barret, som förvaltar Swedbank Roburs Globalfond. 

Det är inte bara på aktiemarknaden som vi sett stora rörelser under våren, utan särskilt bland företagsobligationer har det också varit stökigt. Se när investeringsstrateg Johanna Högfeldt och Mark Schindele, förvaltare för Swedbank Roburs kreditfonder, reder ut vad som hänt på kreditmarknaden och vad vi kan vänta oss framöver. 

Ett stående inslag i varje Aktie-TV är ”Tips från Coachen”, och ikväll gästar Tomas Karlsson programmet för att berätta om Swedbanks erbjudande för aktiehandel online, det användbara verktyget börsskärmen, och dessutom en ny funktion som lanseras i dagarna. 

Ovanstående inslag är bara ett axplock av de många spännande ämnen, gäster, och frågor som kvällens Aktie-TV består av. Så se till att inte missa programmet, utan ställ klockan på 18:30 ikväll och gör dig redo för vårens bästa aktiefest!


Många sätt att se sändningen
Självklart kan du se sändningen här i Aktiellt, Aktie-TV men du hittar även programmet i appen och internetbanken under ”Spara och placera” där du hittar en ingång till Aktiellt.  Om du inte har möjlighet att titta klockan 18.30, onsdagen den 13 maj, går det som vanligt att se programmet i efterhand. När, var och hur många gånger du vill.

Länk till TV-programmet

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.com/fondlistarobur. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan