Mest köpta och sålda aktier under vecka 46

Handelsaktiviteten steg till rekordnivåer under förra veckans vaccinoptimism efter Pfizers besked om framgångsrikt studiedata. Optimisterna fyllde på med teknikbolag i portföljerna men pessimisterna valde att ta hem stora vinster genom massiva utförsäljningar i konjunkturkänsliga bolag. När veckan summerades hade pessimisterna vunnit en utklassningsseger och investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna nettosålde aktier i stor skala..

Embracer är veckans mest köpta aktie när investerarkollektivet fyndade i bolaget som föll tillbaka efter måndagens nyhet om framstegen i vaccinutvecklingen. Vi inledde nyligen bevakning av bolaget med en Köp-rekommendation.

Läs mer: Embracer omfamnas

Även Evolution Gaming föll på vaccinoptimismen vilket fick investerarkollektivet att rusa till och skicka upp bolaget på silverplatsen bland de mest köpta aktierna. Q3-rapporten visade att den starka tillväxten och lönsamheten fortsätter.

Läs mer: Stark tillväxt och lönsamhet fortsätter

Fyndköp skedde även i Stillfront som också föll tillbaka i linje med de andra pandemivinnarna men också efter en Q3-rapport där tillväxten var något svagare än förväntningarna.

Läs mer: Stark marginal under tredje kvartalet, men något svag tillväxt

Handelsbanken är veckans mest sålda aktie när investerarkollektivet tar hem en del snabba vinster efter den senaste månadens massiva köp. Investerarkollektivet kan gratuleras till en fin affär. Q3-rapporten var stark och visade på förbättrad tillgångskvalitet.

Läs mer: Q3 - stark och förbättrad tillgångskvalitet

Swedbank dyker återigen upp på silverplatsen och är den näst mest sålda aktien under veckan.

H&M är den tredje mest sålda aktien under veckan när investerarkollektivet tar hem en del vinster efter ett formidabelt kursrally i samband med måndagens vaccinoptimism. Den senaste rapporten visade på underliggande styrka.

Läs mer: Underliggande styrka skiner igenomDe 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 46

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan