Vi lever utan tvekan i väldigt speciella tider, där presidentvalet i USA och den pågående pandemin fortsätter vålla osäkerhet. För dig som är intresserad av börs, sparande och investeringar är det därför extra angeläget att hålla dig ajour med marknaden. Höstens Aktie-TV kommer alltså i grevens tid. Programmet produceras av Swedbank två gånger per år, och har alltid ett stort tittarintresse. 


Möt vd:ar för spännande bolag
Följ med när vi träffar vd:arna Ilija Batljan på SBB och Adam Schatz på BHG Group samt Ivar Vatne finanschef på Billerudkorsnäs, och gör djupdykningar i deras bolag och synen på framtiden. Som vanligt följs bolagsintervjuerna upp med kommentarer från Kepler Cheuvreux kunniga aktieanalytiker. 


Möt Swedbanks experter
Marknadsanalys av Swedbanks experter är en given del av varje Aktie-TV, och särskilt angeläget med tanke på det rådande läget. Se investeringsstrategerna Johannes Bjerner och Daniel Grythberg ta tempen på världskonjunkturen, medan experterna Mattias Isakson och Robert Oldstrand berättar hur du kan tänka rörande aktiemarknad och regionfördelning. På liknande tema går kapitalförvaltare Sara Shafi och investeringsstrateg Maria Wendestam igenom vilka aktier som är allra hetast på handlargolven just nu och varför. 


Möt fondförvaltare 
Det vankas också spännande intervjuer med Swedbank Roburs fondförvaltare. Ulrika Enhörning, förvaltare för Swedbank Roburs Småbolagsfond Europa, berättar hur hon går tillväga för att hitta rätt bolag att investera i, och hur hon ser på framtidsutsikterna för europeiska småbolag. Från andra sidan Atlanten kommer Rikard Forssmed, förvaltare av Swedbank Roburs USA-fond. Han berättar hur han hanterat det minst sagt speciella året, förklarar fördelarna med att ha USA-exponering i din portfölj, och mycket mer. 

Många teknikaktier har haft en fantastisk utveckling i år, inte minst på grund av det digitala språng som snabbats på av coronapandemin. Se Kristofer Barrett, förvaltare för Swedbank Robur Technology, intervjuas om detta och mycket mer. 


Få tips och lär dig av kvinnligt aktiesparande 
Är du ung och börsintresserad? Se då för allt i världen till att inte missa inslagen med privatmarknadschef Eva Trouin, och Tove Zander, segmentsansvarig för unga. De ger tips för hur du som ung kan komma igång och lägga upp ditt sparande, och diskuterar dessutom det mycket spännande ämnet kvinnligt aktiesparande. Fler tips får du från Tomas Karlsson i det stående inslaget ”Tips från Coachen”, där han berättar om Swedbanks senaste funktioner och tjänster för att underlätta ditt sparande. 


Möt aktieanalytiker
Inget Aktie-TV är komplett utan sektoranalyser med Kepler Cheuvreux aktieanalytiker. Och för dig som är intresserad av gaming, spel och media, och verkstadsindustrin så kommer julen tidigt i år! Följ med när vi djupdyker i utveckling och framtidsutsikter för aktier i dessa spännande sektorer med analytikerna Hjalmar Ahlberg, Markus Almerud, och Douglas Lindahl. 

Aktie-TV är en riktig guldgruva för dig som är intresserad av aktier, placeringar och fonder. Och publikintresset är alltid stort. Så skriv ner datumet onsdag den 11 november kl 18:30 i din kalender, och gör dig redo för höstens största aktiefest!  


Många sätt att se sändningen
Självklart kan du se sändningen här i Aktiellt, Aktie-TV men du hittar även programmet i appen och internetbanken under ”Spara och placera” där du hittar en ingång till Aktiellt.  Om du inte har möjlighet att titta klockan 18.30, onsdagen den 11 november, går det som vanligt att se programmet i efterhand. När, var och hur många gånger du vill.

Länk till TV-programmet

Technology A

i år
+32,33%
3 år
+99,86%
5 år
+190,65%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
549,68
sharpe
1,22
förv.avg.
1,25%
Fonden placerar globalt i aktier huvudsakligen i bolag inom informationsteknologisektorn. I sektorn ingår ti…

USA A

i år
+16,29%
3 år
+65,34%
5 år
+102,19%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
82,11
sharpe
0,98
förv.avg.
1,25%
Fonden placerar huvudsakligen i aktier i olika bolag och branscher i USA. Upp till tio procent av fondens ti…

Småbolagsfond Europa A

i år
+11,04%
3 år
+29,69%
5 år
+56,85%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
50,41
sharpe
0,41
förv.avg.
1,25%
Fondens tillgångar placeras i små och medelstora europeiska bolag i olika branscher. Bolag som fonden placer…

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan