Efter en lång väntan närmar sig nu Swedbanks Aktie-TV, och klockan 18:30 ikväll är det äntligen dags! Med tanke på hur mycket som händer är det extra viktigt att hålla sig uppdaterad om marknaden, och kvällens program bjuder på något alldeles extra för dig som är intresserad av sparande, börs och placeringar. Som vanligt är lanseringstiden satt till 18.30 men du kan givetvis se programmet när du vill efter det.


Möt ledare för spännande bolag
Följ med när vi träffar vd:arna Ilija Batljan på SBB och Adam Schatz på BHG Group samt Ivar Vatne, finanschef på BillerudKorsnäs. Hör dem berätta om utvecklingen inom sina bolag och branscherna de verkar i, och hur de resonerar kring framtiden. Som vanligt följs varje intervju upp med bolagskommentarer från Kepler Cheuvreux kunniga aktieanalytiker. 


Möt fondförvaltare 
Du kan också vänta dig spännande intervjuer med Swedbank Roburs fondförvaltare. Rikard Forssmed, förvaltare av Swedbank Robur USA, berättar hur han hanterat det väldigt speciella året, vilka fördelar det finns med att ha exponering mot USA i din sparportfölj, och mycket mer. Tillbaka i Europa möter du Ulrika Enhörning, som förvaltar Swedbank Robur Småbolagsfond Europa. Hon förklarar hur hon går tillväga när hon väljer småbolag att investera i, varför den europeiska småbolagssektorn är intressant, och mycket annat spännande.

Spännande kan även man minst sagt säga om utvecklingen teknologiaktier haft i år, med i vissa fall rent fantastiska kursuppgångar. Hör Kristofer Barrett, som förvaltar Swedbank Robur Technology, intervjuas om vilka trender som talar för teknologiaktier framöver, om han ser några risker för bubblor eller bakslag, och många fler brännheta frågor. 

Vet du att det läggs stort fokus på klimat och hållbarhet i Swedbank Roburs förvaltning? Swedbank Roburs VD, Liza Jonson, berättar varför och svarar på den klassiska frågan - hållbarhet vs avkastning. 


Möt Swedbanks experter
Inget Aktie-TV är komplett utan marknads- och omvärldsanalys av Swedbanks experter, och med tanke på det rådande läget är denna del av programmet måhända extra aktuell. Få råd från experterna Mattias Isakson och Robert Oldstrand rörande aktie- och regionfördelning, och se när investeringsstrategerna Daniel Grythberg och Johannes Bjerner tar tempen på världskonjunkturen. 

Spännande blir det också när investeringsstrateg Maria Wendestam och kapitalförvaltare Sara Shafi djupdyker i vilka aktier som är hetast just nu, om kunderna är på köp- eller säljsidan, och vilka allmänna trender som kan skönjas.   


Spartips för unga och kvinnligt aktiesparande 
Är du ung och börsintresserad? Då ska du definitivt inte missa inslagen med Swedbanks privatmarknadschef Eva Trouin och Tove Zander, segmentsansvarig för unga. De ger dig tips om hur du som ung kan komma igång med ditt sparande, och diskuterar även det mycket spännande ämnet kvinnligt aktiesparande. 

Fler tips får du från Tomas Karlsson i Aktie-TV:s stående inslag ”Tips från Coachen”, där han berättar om Swedbanks allra senaste funktioner och tjänster för att underlätta ditt sparande. 


Möt aktieanalytiker
Naturligtvis innehåller kvällens Aktie-TV även sektoranalyser tillsammans med Kepler Cheuvreux. Är du måhända intresserad av aktier inom gaming, media och spel? Eller kanske av bolag inom verkstadsindustrin? I så fall kommer julen tidigt i år! Följ med när vi djupdyker i dessa spännande sektorer tillsammans med analytikerna Douglas Lindahl, Markus Almerud och Hjalmar Ahlberg. 

Aktie-TV är en riktig guldgruva för dig som är intresserad av aktier, placeringar och fonder. Programmet produceras av Swedbank två gånger per år, och har alltid ett stort tittarintresse.  Så se till att inte missa programmet. Ställ din klocka på 18:30 ikväll, gör i ordning något mysigt ställe att sitta på, och förbered dig för höstens stora aktiefest! 


Många sätt att se sändningen
Självklart kan du se sändningen här i Aktiellt, Aktie-TV men du hittar även programmet i appen och internetbanken under ”Spara och placera” där du hittar en ingång till Aktiellt.  Om du inte har möjlighet att titta klockan 18.30, onsdagen den 11 november, går det som vanligt att se programmet i efterhand. När, var och hur många gånger du vill.

Länk till TV-programmet

Technology A

i år
+9,94%
3 år
+106,44%
5 år
+286,51%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
622,01
sharpe
1,48
förv.avg.
1,25%
Technology är en aktivt förvaltad aktiefond som huvudsakligen placerar globalt i stora och medelstora bolag …

USA A

i år
+12,59%
3 år
+72,66%
5 år
+161,44%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
94,17
sharpe
1,16
förv.avg.
1,25%
USA är en aktivt förvaltad aktiefond som huvudsakligen placerar i ett relativt koncentrerat urval av stora o…

Småbolagsfond Europa A

i år
+8,73%
3 år
+34,49%
5 år
+102,38%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
58,77
sharpe
0,64
förv.avg.
1,25%
Småbolagsfond Europa är en aktivt förvaltad aktiefond som huvudsakligen placerar i små och medelstora bolag …

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan