Hallå, Fredrik Warg, chef för Aktiv Handel och Rådgivande Förvaltning på Swedbank.

Är kunderna på köp- eller säljsidan?

En sådan här dag, när börsen faller kraftigt och är ned med 7-8 procent från toppen, då är köparna onekligen på säljsidan. Men jag upplever absolut ingen panik, de flesta verkar lugna. Det kommer nog dock att fortsätta att säljas ut lite till, det finns mer fallhöjd.

Vilka är de hetaste aktierna just nu?

Det är ju svårt att hitta ”heta aktier” när börsen faller såhär men jag tycker man ska sikta in sig på de bolag som redan har levererat. Osäkerheten vi sett de senaste dagarna säger inte så mycket, utan jag tänker på de bolag som klarat sig bra genom hela krisen, som till exempel Ericsson. Bolaget överraskade både på marginalsidan och försäljningssidan och fortsätter att ta marknadsandelar. Sedan tror jag också mycket på Storytel, som visserligen har fallit en del nu men som därmed är på riktigt intressanta nivåer. Storytel visar på riktigt bra marginal och stark konverteringsgrad från ickebetalande till betalande kunder. Jag vill också nämna Hexagon, som lämnade rapport i dag. De visar på bra försäljning, bättre marginaler än förväntat och då är ändå Q3 normalt sett inte bolagets bästa kvartal. Dessutom återinför de aktieutdelningen.

... och vilka aktier är ute i kylan?

Fastigheter som bransch känns ganska ljummet, de har det svårt nu. Sedan skiljer det sig förstås mellan bolagen men framför allt de bolag som äger kontorsfastigheter, till exempel Castellum, har det jobbigt.

Ser du några allmänna trender just nu?

En trend just nu är att tillväxtbolagen, i synnerhet teknikorienterade bolag, går väldigt starkt och jag tror det kommer fortsätta. Blir det lite turbulent nu och en del aktiekurser kommer ned så är det ett bra köptillfälle.

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan