Mest köpta och sålda aktier under vecka 43

Handelsaktiviteten ökade ytterligare förra veckan när investerarkollektivet fyllde på i portföljerna under en rapportintensiv vecka. Optimisterna fortsatte att hålla i taktpinnen och även pessimisterna ökade aktiviteten, men inte tillräckligt mycket för att hålla jämna steg med optimisterna. När veckan summerades hade investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna nettoköpt aktier i relativt stor skala.

Saab är veckans mest köpta aktie efter att ha släppt Q3-rapporten i förväg med ett svagt resultat och en jättereservering för covid-19-effekter. Aktiekursen rasade men investerarkollektivet passade på att fynda rejält, trots sänkt riktkurs.

Läs mer: Sänker riktkursen efter Q3 och covid-19-effekter

Essity tar silverplatsen bland de mest köpta aktierna. Ett svagare Q3-resultat än förväntat fick kursen att rasa, men investerarkollektivet såg det som ett köptillfälle.

Läs mer: Feedback från telefonkonferensen

Telia tar den sista pallplatsen bland de mest köpta aktierna. Även här nådde Q3-rapporten inte riktigt förväntningarna och aktien backade.

Läs mer: Q3-resultatet: Ett första intryck

Ericsson är veckans mest sålda aktie. Q3-resultatet slog förväntningarna rejält och aktien rusade. Riktkursen höjdes under veckan, men investerarkollektivet passade på att sälja av och ta hem en del vinster

Läs mer: Riktkursen höjs till 120 SEK

Swedbank backar en placering och är den näst mest sålda aktien efter en Q3-rapport som mottogs positivt av marknaden.

H&M är den tredje mest sålda aktien under en vecka utan några större bolagsspecifka nyheter.

Läs mer om: H&M

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 43

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan