Mest köpta och sålda aktier under vecka 36

Handelsaktiviteten tilltog ytterligare under förra veckan när investerarkollektivet fortsatte att stuva om i portföljerna efter sommarens starka börsutveckling. Vinsthemtagningarna fortsatte i konjunkturkänsliga bolag, medan mer defensiva innehav hamnade högt på vinnarlistan. Trots en fortsatt ökaning i handeln var den likafördelad mellan köp och sälj. När veckan summerades var det åter dött lopp mellan optimister och pessimister bland investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna.

Handelsbanken klättrar en placering och når förstaplatsen bland de mest köpta aktierna. Rekommendationen höjdes nyligen till Köp och Handelsbanken togs in i vår Fokusportfölj förra tisdagen.

Läs mer: Handelsbanken och Essity lyfts in i Fokusportföljen

Läs mer: Fyndläge i Handelsbanken

Tele2 klättrar en placering och når silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna. Operatörerna har inte hängt med i uppgången och investerarkollektivet fortsätter att hamstra aktier. Q2-rapporten visade på solitt resultat och återinförd utdelning.

Läs mer: Solida resultat och återinsatt utdelning

AstraZeneca backar två placeringar och blir veckans tredje mest köpta aktie. I förra veckan framkom att bolaget tecknat ett avtal om tillverkning av covid-19-vaccin. Q2-rapporten visade på en stark utveckling.

Läs mer: Mycket betryggande Q2-resultat på en tuff marknad

Stora Enso är veckans mest sålda aktie. Investerarkollektivet tar hem en del vinster efter att aktien haft en stark kursutveckling i augusti. Idag kom den senaste uppdateringen om bolaget.

Läs mer: En transformationsresa inom bioekonomin

Volvo ligger kvar på silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Under veckan framkom att Industrivärden ökar på innehavet.

Läs mer: Attraktivt värderad marknadsledare

Boliden tar den sista pallplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien fortsätter att klättra och investerarkollektivet passar på att realisera vinster. Q2-rapporten var stark.

Läs mer: Starkt andra kvartal och möjlig investering i smältverk

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 36

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan