Hallå, Sebastian Martinsson, Kapitalförvaltare på Swedbank.

Är kunderna på köp- eller säljsidan?

Kunderna är på köpsidan om än något mer avvaktande. Börsen visar styrka och ingen vill vara först att hoppa av resan, därför har vi inte fått se någon rekyl trots att vi handlas på rekordnivåer för OMXS30. En del utdelningar har kommit in på kontot som investeras igen. Ett kvitto på att köparna finns nära är att aktiekurserna hämtar sig snabbt efter negativa nyheter.

Vilka är de hetaste aktierna just nu?

BHG Group är förvärvsdrivna och har senaste tiden presenterat två förvärv som bidrar till deras resa mot att nå en nettoomsättning på 20 miljarder kronor. Det är också ett stort intresse kring Epiroc och Sandvik, vilket hänger ihop med pratet om en möjlig supercykel inom gruvbranschen.

... och vilka aktier är ute i kylan?

Det finns inga aktier som just nu befinner sig i den absoluta frysboxen sedan fastighets- och telekombolagen har tinat upp och hamnat på köparnas radar igen.

Ser du några allmänna trender just nu?

I kommande rapportperiod blir det extra spännande att se om bolagen vågar guida om framtiden. Sedan starten av pandemin har många bolag valt att inte kommentera framtiden på grund av den stora osäkerheten. De bolagen som vågar uttala sig om framtiden och ge investerarna en bättre bild av läget tror jag har goda förutsättningar att bli vinnare på börsen under resten av året.

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan