Mest populära aktier i mars

Stockholmsbörsen utvecklades starkt även under mars när fortsatt optimism lyfte index till nya rekordnivåer OMXS30 avancerade cirka 9 procent. Investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna fortsatte att öka i Volvo. Positiv fordonsstatistik och konjunkturoptimism bidrar till intresset, samtidigt som brist på halvledare fått bolaget att varna för produktionsstörningar. Förra veckan slutfördes försäljningen av UD Trucks.

Läs mer: Avyttring av UD Trucks till Isuzu slutförd

Boliden är mars månads näst mest köpta aktie. Boliden höll en kapitalmarknadsdag under månaden som gav lite blandade besked.

Läs mer: Kapitalmarknadsdagen bjöd inte på några överraskningar

Vestas tar den sista pallplatsen på listan över de mest köpta aktierna. Aktien har fallit tillbaka efter hållbarhetsrallyt vid årsskfitet och investerarkollektivet ser rekylen som ett köptillfälle.

Läs mer: Offshore och Service spelar en större roll

Nordea är den mest sålda aktien. Aktien har utvecklats starkt efter årsskiftet och investerarkollektivet passade på att ta hem vinster.

Läs mer: Gynnas av sin starka position

Assa Abloy intar silverplatsen bland de mest sålda aktierna i februari. Vi sänkte rekommendationen till Behåll i mitten på månaden..

Läs mer: Låsta möjligheter

Swedbank är månadens tredje mest sålda aktie när investerarkollektivet tar hem en del vinster.

Mest köpta och sålda aktier under mars

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan