Sedan januari anordnar Swedbank webbinarier om massvis med spännande frågor. Dessa kan handla om allt ifrån fonder och aktiesparande till världsekonomin, bostadsmarknaden, pensioner, och mer. 

Svaren på förra veckans fråga visar också att webbinarierna blivit populära bland Aktiellts läsare. 21 procent av de svarande tittar på dem ibland, 19 procent brukar se dem i efterhand, och 4 procent brukar se dem live. Att förhållandevis få tittar på webbinarierna live är inte så överraskande då de har ett begränsat antal platser. 

30 procent av de svarande uppger å andra sidan att de inte brukar titta på webbinarierna, medan 12 procent inte visste att de fanns och 14 procent av de svarande inte vet vad ett webbinarium är. 

En förklaring kan därför vara på sin plats! Ett webbinarium är ett föredrag eller föreläsning som hålls över nätet där åhörarna har möjlighet att ställa frågor medan det pågår. På så sätt skiljer det sig från en vanlig webbsändning. 

Swedbanks webbinarier hittar du dels under rutan ”webbinarier” i högerspalten på Aktiellt, och dels genom att klicka dig in under fliken Fonder respektive Privatekonomi i toppmenyraden. Där kan du både registrera dig för kommande webbinarier och titta på redan sända webbinarier i efterhand. 

Kom till sidan Webbinarium om Privatekonomi genom att klicka här.

Kom till sidan Webbinarium om Fonder genom att klicka här.


Så här svarade läsarna på förra veckans fråga:

Tittar du på Swedbanks webbinarier?

  • Ja, jag brukar se dem live. 4%
  • Ja, men jag brukar se dem i efterhand. 19%
  • Ja, jag tittar på dem ibland. 21%
  • Nej, jag brukar inte titta på dem. 30%
  • Nej, jag visste inte att de fanns. 12%
  • Vad är ett webbinarium? 14%

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan