Kriterierna för att utnämnas till Årets Fond är bland annat avkastning under 2020 samt genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, risknivå och sharpekvot. Fonden skall även utmärka sig i förhållande till övriga vinnare i andra kategorier.

Motiveringen från fondmarknaden.se lyder:
Utmärkelsen till Årets Fond 2020 går till en branschfond som under ett år av börsras, volatilitet och turbulens varit en klar favorit bland många privatsparare. Generellt så har fonder inom kategorin Teknik och IT presterat mycket bra under året som helhet, och varit ett av årets absolut hetaste investeringsteman. Vinnaren av årets fond har bevisat att man besitter den spetskompetens som behövs för att navigera inom denna miljö, och när många andra fonder inom kategorin viktar upp i de stora amerikanska jättarna så hittar detta team istället nordiska alternativ att investera i. Grattis säger vi till Swedbank Robur Ny Teknik.

Henrik Nyblom ser tillbaka på 2020 och understryker vikten av långsiktighet när man placerar på börsen.

-Det har varit ett mycket speciellt år på marknaden och att då bli utsedd till årets fond är fantastiskt kul. Det visar att vårt fokus på mindre och mellanstora nordiska bolag inom teknik, digitalisering och kommunikation fortsätter att bidra till en stark värdeutveckling för våra kunder. Den acceleration i digitalisering och innovation som vi såg under fjolåret kommer att fortsätta sätta sin prägel lång tid framöver. Den volatilitet vi såg på världens börser under 2020 understryker också hur viktigt det är att fortsätta att ha en långsiktig syn på sitt sparande, säger Henrik Nyblom, förvaltare av Swedbank Robur Ny Teknik.

Swedbank Robur Ny Teknik A

1 mån
+3,92%
3 mån
+18,52%
i år
+3,91%
1 år
+76,37%
3 år
+154,12%
5 år
+364,34%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
1 834,20
sharpe
1,51
förv.avg.
1,25%
Ny Teknik A är en aktivt förvaltad aktiefond som huvudsakligen placerar i små och medelstora bolag i Sverige och Norden men som också har möjlighet att placera upp till 40 procent av fondens tillgångar i bolag utanför …

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan