Mest populära aktier i april

Stockholmsbörsen fortsatte upp under april när återhämtningsoptimism lyfte index till nya rekordnivåer och OMXS30 avancerade cirka 4 procent. Investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna fortsatte att fylla på innehaven i Volvo som kom med en riktigt stark rapport för det första kvartalet vilket också fick oss att höja riktkursen. Bristen på halvledare skapar dock viss osäkerhet.

Läs mer: Starkare Q1 än väntat

Tele2 är april månads näst mest köpta aktie. I samband med Q1-rappoten var ledningen alltmer optimistisk om en återgång till omsättningstillväxt. Tele2 överraskade också med en extrautdelning på 3 kronor i juli. Vi höjde riktkursen efter den positiva rapporten.

Läs mer: Riktkursen höjs till 150 SEK, hög avkastning trots 5G-cykeln

Swedbank tar den sista pallplatsen bland de mest köpta aktierna. Aktien föll tillbaka efter Q1-rapporten och investerarkollektivet såg det som ett köptillfälle.

SBB är den mest sålda aktien. Aktien har utvecklats starkt under april och investerarkollektivet verkar ta tillfället i akt att göra vinsthemtagningar. Den 12 april höjde vi riktkursen till 36 kronor då vi ser en gynnsam position för bolaget kommande år.

Läs mer: I en "sweet spot"

H&M intar andraplatsen bland de mest sålda aktierna i april. Kontroversen med Kina verkar ha skapat osäkerhet även bland investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna.  

Läs mer: Styrka online, Kina en osäkerhet

Fingerprint Cards är månadens tredje mest sålda aktie när investerarkollektivet tar hem en del vinster efter den senaste kursuppgången.

Mest köpta och sålda aktier under april

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan