Mest köpta och sålda aktier under vecka 13

Handelsaktiviteten var på rekordnivåer under förra veckans förkortade börsvecka. Positiv makrostatistik blandades med halvledarbrist, samtidigt som stoppet i Suezkanalen löstes under måndagen. Investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna stuvade om rejält i portföljerna och såg nedgångar som köptillfällen och fyndköpte i Volvo och H&M. Vid veckans slut hade optimisterna avgått med en klar seger och investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna nettoköpte aktier i förhållandevis stor skala..

Volvo är återigen veckans mest köpta aktie när investerarkollektivet fortsätter att fyndköpa efter att bolaget meddelat produktionsstörningar under andra kvartalet till följd av halvledarbrist. I torsdags kom nyheten att försäljningen av UD Trucks slutförts.

Läs mer: Avyttring av UD Trucks slutförd

H&M veckans näst mest köpta aktie efter att kursen backat till följd av en kontrovers med Kina, något som även satte prägel på mottagandet av Q1-rapporten. Vi sänkte riktkursen till 245 SEK efter rapporten men upprepade Köp-rekommendationen.

Läs mer: Styrka online, Kina en osäkerhet

Läs mer: Vår syn på Kinakontroversen

Skanska tar sig in på den sista pallplatsen. USA:s president Biden har lagt fram en plan om omfattande infrastruktursatsningar, vilket höjde intresset för Skanska.

Läs mer: Hög andel infrastrukturprojekt 

Trellleborg tar tätpositionen och är veckans mest sålda aktie. Investerarkollektivet tar hem en del vinster efter fin kursresa hittills i år.

Läs mer om: Trelleborg

Nordea ligger kvar på silverplatsen när investerarkollektivet fortsätter att minska efter stark kursutveckling.

Läs mer om: Nordea

Atlas Copco är den tredje mest sålda aktien under den gångna veckan. Aktien är upp nästan 27 procent hittills i år och delar av investerarkollektivet tar hem vinster.

Läs mer om: Atlas Copco

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 13

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan