Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies och hur du kan stänga av dem
Ok
MORGONRÅDET - ANALYS

Axfood

Publiceringsdatum 2009-04-20
Rekommendation:
KÖP
(KÖP)
Riktkurs:
180 SEK
Aktiekurs:
(17/04/2009) 156,5 SEK
Nästa rapport:
2009-07-16
Analytiker:
Jan Ihrfelt
Henrik Fröjd
Aktiekurs
Axfood (AXFO)

På fast mark

Pil Q1-rapporten innehöll några positiva tecken: VPA blev 4% bättre än konsensus och Hemköp presterade en anständig vinst. Det här är andra gången i rad som denna division visar svarta siffror, så trenden är mycket uppmuntrande. Dessutom är jämförelsesiffrorna nu fördelaktiga eftersom Q2 lyfts av påskförsäljningen (låg i Q1 under 2008). Vi anser att värderingen är attraktiv med en rabatt på 14% gentemot konkurrenterna och 20% mot Stockholmsbörsens VPA-snitt för 2009. Med Hemköp på fast mark har risken minskat i Axfood och vi höjer riktkursen till 180 SEK (170). Vi upprepar Köp.

Handla
Axfood (AXFO)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning