MORGONRÅDET - ANALYS

SEB

Publiceringsdatum 2010-07-14
Rekommendation:
KÖP
(KÖP)
Riktkurs:
55 SEK
Aktiekurs:
48,75 SEK
Analytiker:
Christian Hall

Potential i ökad företagsaktivitet

Pil Vid sidan av kreditkvaliteten är huvudintrycket från Q2-rapporten den ökade aktiviteten inom företagsdelen. Kreditförluster, räntenetto och provisioner överraskade samtliga positivt, men kostnaderna var en besvikelse. Den nya guidningen för kreditförluster i Baltikum är 2,8 miljarder SEK för helåret, tydligt lägre än den tidigare siffran på 5 miljarder SEK. Vi uppjusterar VPA-estimaten med 0,5 SEK för 2010 och 0,3 SEK för 2011, främst på grund av lägre kreditförluster och högre provisioner. Vi upprepar Köp och höjer riktkursen till 55 SEK (50).

Handla
SEB C (SEB C)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning