Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies och hur du kan stänga av dem
Ok
MORGONRÅDET - ANALYS

SEB

Publiceringsdatum 2010-12-14
Rekommendation:
NEUTRAL
(NEUTRAL)
Riktkurs:
57 SEK
Aktiekurs:
54,1 SEK
Analytiker:
Christian Hall
Aktiekurs
SEB A (SEB A)

Inga kreditförluster, gynnsam affärscykel

Pil Nettoåtervinningarna av tidigare gjorda kreditförlustreserveringar bör innebära kreditförluster nära noll för koncernen för 2011-12. Räntenettot kommer att lyftas av både högre korträntor och växande företagsutlåning.Vi har uppjusterat våra VPA-estimat för 2011 och 2012 med 4% respektive 10%, på grund av högre räntenetto och lägre kreditförluster. Aktien behöver utskiftning av eget kapital till aktieägarna för att uppnå en tydlig potential, detta bör hända på längre sikt, men i dagsläget upprepar vi Neutral. Riktkursen höjs till 57 SEK (56).

Handla
SEB A (SEB A)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning