Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies och hur du kan stänga av dem
Ok
MORGONRÅDET - ANALYS

Volvo

Publiceringsdatum 2011-03-18
Rekommendation:
KÖP
(KÖP)
Riktkurs:
135 SEK
Aktiekurs:
101 SEK
Analytiker:
Niclas Höglund, CFA
Mats Liss
Aktiekurs
Volvo B (VOLV B)

Stark efterfrågan, vid sidan av Japan

Pil Vi har haft ett möte i Göteborg med Volvos team för investerarfrågor. Mötet bekräftade den starka efterfrågesituationen utanför Japan och att man fortsätter att höja priser. Komponentförsörjning av komponenter från Japan utgör ett visst hot mot produktionen. Att produktionen stabiliseras och att eftermarknaden återhämtar sig i Europa bådar också väl för Q1. Vi upprepar Köp och riktkursen 135 SEK.  Japan: Svag efterfrågan före naturkatastrofen pekade mot minskad produktion. Upphandlingen av komponenter, främst gällande grävmaskiner, hydraulik och specifik elektronik (även lastvagnar), kan belasta produktionen och begränsa vissa möjligheter utanför Japan om en eller två månader.  Efterfrågan/prissättning: Sydamerika går åter för full fart, drivet av förlängning av statligt ränteunderstöd. Trots att räntan är 200 punkter högre. Både Europa och Nordamerika fortsätter starkt. Ryssland visar på återhämtningen i Östeuropa, från en låg nivå. Prisökningar genomförs framgångsrikt på samtliga kontinenter.  Produktion: Uppstarterna fungerar smidigt. Inga ytterligare ökningar är planerade i kvartalet.  Risken är begränsad i Q1, vid sidan av Japan, och det finns en god potential till kursuppgång.

Handla
Volvo B (VOLV B)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning