Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies och hur du kan stänga av dem
Ok
MORGONRÅDET - ANALYS

Nordea

Publiceringsdatum 2011-07-06
Rekommendation:
KÖP
(KÖP)
Riktkurs:
82 SEK
Aktiekurs:
69,55 SEK
Analytiker:
Christian Hall

Blandat kvartal - kostnader i fokus

Pil Vi förväntar oss ett blandat kvartal för intäkterna med en tillbakagång till sekventiell tillväxt för räntenettot men med oförändrade provisioner och ett svagt nettoresultat av finansiella transaktioner. Det höjda fokus på avkastning kommer att bli intressant i det långa loppet för aktien. Vi har gjort små justeringar för vårt vinst per aktie estimat samtidigt som vi har justerat ner vår riktkurs till SEK 82 från tidigare 85. Ifall banken skulle nå det uppsatta målet på 15% räntabilitet på eget kapital till 2013 är potentialen för aktien betydligt högre.

Handla
Nordea Bank (NDA SEK)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning