MORGONRÅDET - ANALYS

Nokia

Publiceringsdatum 2011-12-20
Rekommendation:
STARKT KÖP
(STARKT KÖP)
Riktkurs:
6,4 EUR
Aktiekurs:
3,57 EUR
Analytiker:
Jari Honko

Oro kring global efterfrågan, inte kring Lumia

Pil Vi är fortsatt optimistiska vad gäller Nokias möjligheter att återta förlorade marknadsandelar inom bland annat smart phones under 2012. Vi bedömer att tidiga Lumialeveranser kan överskrida två miljoner enheter under Q4 i år om inte tillgången blir en utmaning. Det negativa inslaget är fortsatt oro för sjunkande efterfrågan på den globala mobilmarknaden under 2012. Vi bedömer dock att Samsung, Nokia och Apple är de aktörer som främst kommer att vinna marknadsandelar under nästa år.

Handla
Nokia (NOK1V)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning