Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies och hur du kan stänga av dem
Ok
MORGONRÅDET - ANALYS

Volvo

Publiceringsdatum 2012-07-06
Rekommendation:
STARKT KÖP
(KÖP)
Riktkurs:
110 SEK
Aktiekurs:
81.3 SEK
Analytiker:
Fredrik Nilhov
Niclas Höglund, CFA
Aktiekurs
Volvo B (VOLV B)
Inför rapport

Lägre estimat, men uppgradering till Starkt Köp

Pil Vi sänker VPA-estimaten för 2012-14 med 7%, 11% och 10%. Vi nedjusterar våra volymestimat för lastvagnarna med 2%, 4% och 6%, främst på grund av en mer negativ syn på Europa och Nordamerika. Vi förväntar oss dock en återhämtning för koncernen under 2013, understödd av ett åldrande lastvagnsbestånd, köp innan miljökraven Euro 6 introduceras och historiskt låga marknadsnivåer i Europa. Volvo handlas nu till EV/S 0,55. Ledningen har en målsättning om tvåsiffriga marginaler. Vi uppgraderar till Starkt Köp (Köp). Riktkursen sänks till 110 SEK (120).

  • Vi förväntar oss totala lastvagnsleveranser på 58,473 enheter under Q2 2012, ned 2% å/å och +4% q/q, inklusive en nedgång på 7% å/å för Volvo Lastvagnar Europa och en ökning på 39% å/å i Nordamerika.
  • Order: Vi förväntar oss att orderingången för lastvagnar i Europa sjunker 19% å/å under Q2 och -22% å/å i Nordamerika. Vi för-väntar oss följaktligen att Volvo fortsätter att vinna marknadsan-delar i Nordamerika. I Sydamerika förväntar vi oss en orderned-gång på 47% å/å, på grund av introduktionen av Euro 5 i Brasili-en och en svagare ekonomisk utveckling. Totalt förväntar vi oss en orderingång på 52,000 lastvagnar (-20% å/å).
  • Vi förväntar oss att Volvo sänker sitt helårsestimat för lastvagnar till +10%, från tidigare +15%. Vi förväntar oss också att last-vagnsestimaten för Europa sänks till -10%, från tidigare -5%.
  • Avyttringen av Aero är inte inkluderad i våra estimat. Denna skapar en nettoreavinst på 200 MSEK och minskar nettoskulden med 5 miljarder SEK.
Handla
Volvo B (VOLV B)

Läs mer i Morgonrådet från Swedbank Vad betyder bankens förslag? Ansvarsbegränsning