Bloggar

Här hittar ni de bloggar och blogginlägg som publicerats på Aktiellt av våra analytiker, strateger och ekonomer.
Observera att investering i värdepapper alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, och du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital. Läs mer

Idag är det Veckopengens dag!

Onsdagen den 28 oktober av Arturo Arques
Sverige är tillsammans med Storbritannien sämst i Europa på att prata ekonomi med sina barn. I en tid när det är lätt att hamna i överskuldsättning är det viktigare än någonsin med grundläggande kunskaper i privatekonomi. Idag finns det över 180 000 barn som lever i familjer med överskuldsättning...

Pannben, bara pannben idag

Onsdagen den 28 oktober av Tove Zander
Loggar ut, ringer mormor och tänker att 200 år av spartradition inger hopp om en ljus framtid. Välkommen till mitt 1a inlägg i spardagboken.

Läge att se över sitt sparande på börsen

Måndagen den 26 oktober av Arturo Arques
Val i USA, Brexit, LAS, löneförhandlingar och sist men inte minst en Coronapandemi som går åt fel håll. Det finns många anledningar för den som har pengar på börsen att fundera både en och två gånger hur man bör agera.

Vi som kapitalförvaltare är en av nyckelspelarna i omställningen

Fredagen den 23 oktober av Pia Gisgård
Igår höll vi vårt första Swedbank Robur Sustainability Summit. Temat för dagen var hur vi som investerare såväl som näringslivet och samhället i stort ska gå från vision till verklighet i omställningen till ett hållbart samhälle. Fokus för dagens diskussioner var klimat- och energifrågor. Talare o..

Lätt att gå snett med teckningsrätter

Fredagen den 16 oktober av Ann Marie Karlsson
Intresset för teckningsrätter har ökat i takt med ökat intresse för aktier. Många missar dock att de måste agera genom att antingen teckna eller sälja och riskerar därför att förlora pengar helt i onödan.

Klimatmål kan uppnås genom samarbeten i finanssektorn

Onsdagen den 14 oktober av Linnea Zanetti
Det har gått nästan fem år sedan Parisavtalet förhandlades fram – det globala avtalet mellan en stor del av världens länder med målet att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Och även om utvecklingen kan tyckas gå alldeles för långsamt tyder mycket på att det nu börjar hända saker.

A-kassan – ett bra skydd mot inkomstbortfall

Fredagen den 2 oktober av Arturo Arques
De höjda ersättningsnivåerna i a-kassan som infördes i våras när Coronapandemin slog till med full kraft förlängs med två år. Grundersättningen är sedan i våras högst 510 kr om dagen, jämfört med tidigare 365 kr, och ger ca 11 200 kr i månaden.

Fondförvaltning enligt Parisavtalet

Torsdagen den 1 oktober av Johan Andreasson
Ett delmål i Swedbank Roburs klimatstrategi är att det samlade förvaltade kapitalet år 2025 ska förvaltas i enlighet med Parisavtalet, det avtal som 2015 slöts mellan en stor del av världens länder med målet att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader mot förindustriell nivå.

Har du rätt försäkring – trygghetskollen ger svar

Tisdagen den 29 september av Ann Marie Karlsson
Visste du att Swedbank erbjuder försäkringsrådgivning hela veckan, även tidiga kvällar och helger via telefon? Genom vår trygghetskoll guidas du till rätt personförsäkring utifrån din unika situation, utan att du behöver lämna hemmet.

En långsiktig aktieportfölj bör inte vara utan denna exponering

Måndagen den 28 september av Natalie Falkman
En långsiktig aktieportfölj bör inte vara utan exponering mot Kinas växande marknad. Det debatteras mycket kring Kinas plats på den globala ekonomiska arenan. I alla lägen är Kinas omställning mot ett mer digitalt, hållbart och modernt samhälle något som skapar stora möjligheter för den långsiktig..

Rekordstor höstbudget ger mer i plånboken

Fredagen den 25 september av Arturo Arques
I måndags presenterade regeringen sin höstbudget. Aldrig tidigare har en svensk regering presenterat en så stor höstbudget som i år. Sveriges statsbudget omfattar 1 000 miljarder och höstbudgeten brukar omfatta mellan 30 till 50 miljarder. I år är höstbudgeten på 105 miljarder det vill säga två ti..

Många oroliga över sin privatekonomi

Måndagen den 21 september av Arturo Arques
Var tredje uppger i en Sifo-undersökning att de är mer oroliga över sin privatekonomi nu jämfört med innan Coronapandemin. Mest oroliga är unga. En av fyra mellan 18 och 34 år uppger att de är oroliga över sin privatekonomi. Det är oroväckande många. När hushållen håller hårdare i plånboken sjunke..

Corona – början på slutet för urbaniseringen?

Onsdagen den 16 september av Arturo Arques
Hushållens möjligheter att köpa en bostad är fortsatt god. Swedbank Boindex för kvartal två uppgår nu till 114 vilket innebär att hushållen generellt sett behöver använda 26 procent av sin disponibla inkomst på boendekostnader om de köper en ny bostad idag. Men möjligheterna för hushållen att köpa..

Din bostadsrätt är inte en aktie

Tisdagen den 15 september av Arturo Arques
Bostadsrätter har sedan lång tid haft en mycket god värdeutveckling. Sedan 2005 har bostadsrätter i Sverige stigit med drygt 7 procent i snitt per år samtidigt som börsen stigit med drygt 11 procent i snitt per år. Omsättningen av bostadsrätter är också relativt god. Över 100 000 bostadsrätter oms..

Gör hur du vill med toapappret, men sitt still i båten när det kränger som värst!

Onsdagen den 9 september av Jörgen Olofsson
Mars månad 2020 är nog en sån där period vi alla kommer att minnas och använda som referens i framtiden, ett exempel på när allt, vårt sätt att leva, förändras under några dramatiska dagar och veckor. Det finns mycket att skriva om, alltifrån allvarliga saker som sjukdomen i sig, människors rädsla..

Vad bör man investera i när marken gungar under fötterna

Måndagen den 31 augusti av Natalie Falkman
Under volatila börsperioder och snabba börsfall, kan det kännas som att marken gungar under fötterna. Vad ska man, i en aktieportfölj, tänka på när Corona-oron slår till eller när Kina-USA-retoriken skapar stor osäkerhet på de globala aktiemarknaderna?

Varför spara i krediter?

Torsdagen den 27 augusti av Frida Söderlind
I Swedbanks investeringsstrategi för augusti rekommenderas att sparare placerar en något högre andel av sitt sparande i krediter, jämfört med normalläget. Anledningen till det uppges vara att många länder nu väljer att införa olika stödpaket för att hjälpa företag samtidigt som både europeiska och..

Kunskap om vilken skillnad som ett sparande i aktier kan göra är en demokratifråga!

Torsdagen den 13 augusti av Matilda Pettersson
Den här sommaren har gett mig tid för reflektion. Något som jag funderat mycket på är hur viktigt det är att alla känner till att sparande för framtiden (mer än fem år) borde vara investerat i aktiemarknaden. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att det är en demokratifråga.

Kom igång med att spara hållbart!

Tisdagen den 4 augusti av Frida Söderlind
Många vill spara hållbart, men det är fortfarande många som inte tar steget och faktiskt kommer igång. En stor anledning till det är att det upplevs som svårt att veta hur man ska tänka kring hållbart sparande. Hur jobbar fondbolagen egentligen med frågorna och vilken fond ska man välja?

Megatrender får allt större inslag i förvaltningen, del 3 Klimatförändringar

Torsdagen den 30 juli av Johan Alm
Det finns trender som under lång tid framöver påverkar oss människor, företag och samhället i stort. Hur ska vi hantera en åldrande befolkning eller övergången till mer förnybar energiproduktion för att undvika förödande klimatförändringar? Vi har en fortsatt urbanisering som ställer nya krav på f..

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan

Dagens analyser

Dagens analyser den 28 oktober Arkivet för Dagens analyser Prenumerera på Morgonrådet

Swedbank Robur Topp 5

Fond 3 mån 5 år
Small Cap USA +19,8%
Ny Teknik +13,4% +298,9%
Japanfond A +12,3% +58,1%
Småbolag Global +11,2%
Asienfond +10,9% +99,0%
Se alla våra fonder

Teknisk Analys

Prenumerera på OMXS30
SWEDBANK TRADING
Prenumerera på Affärsidéer

Månadsspara
långsiktigt i fonder

 • Tar minimalt med tid.
 • Du sprider risken över tid.
 • Sparandet blir av!
Spara i fonder
Nu sänker vi courtaget på aktiehandel
Swedbanks Investeringstrategi

Tips för en
bättre pension

Du kan göra saker nu för att få det bra senare.

 • Arbeta,
  helst heltid.
 • Dela på föräldraledigheten.
 • Se till att du har tjänstepension från jobbet.
 • Starta ett eget pensionssparande.
Behöver du hjälp?
Vänligen kontakta Kundcenter Privat på 0771-22 11 22 eller din sparbanks telefonbank.
Mer om pension

Veckans fråga

Vilken aktie går bäst på rapportdagen?

Senaste bloggarna

Fler blogginlägg

Dagens rapporter

 • Consti Group Plc
 • PExA AB
 • Konecranes Plc
 • Uponor Oyj
 • Axactor SE
 • Crayon Group Holding ASA
 • Kværner ASA
 • NORBIT ASA
 • Norwegian Finans Holding ASA
 • OKEA ASA
 • Q-Free ASA
 • Schibsted ASA
 • GreenMobility A/S
 • Sparebanken Øst
 • Sparebanken Vest
 • SpareBank 1 Nordvest
 • Ørsted A/S
 • Ringkjøbing Landbobank A/S
 • Sydbank A/S
 • Beijer Alma AB
 • Ahlstrom-Munksjö Oyj
 • Sotkamo Silver AB
 • Arion Banki hf
 • Arjo AB
 • Bilia AB
 • Boliden AB
 • Catena AB
 • Eniro AB
 • Havsfrun Investment AB
 • Hexagon AB
 • Lundin Mining Corp
 • Micro Systemation AB
 • SinterCast AB
 • Troax Group AB
 • Binero Group AB
 • Clavister Holding AB
 • FlexQube AB
 • Greater Than AB
 • Sprint Bioscience AB
 • TagMaster AB
 • AHA World AB
 • Finnair Oyj
Kommande rapporter

Hur vill du leva som pensionär?

Gör vår pensionsprognos

OMX Stockholm 30

Aug 20Sep 20Okt 2016501700175018001850

INDEX

Sverige OMXS30 -2,34% 1722,66
Sverige OMXSPI -2,76% 681,08
Danmark OMXC20 -2,35% 1317,97
Finland OMXH25 -2,93% 4113,37
Norge OSEBX -3,19% 799,68
Nasdaq -3,01% 11087,73
Nasdaq 100 -3,13% 11236,26
Dow Jones -2,87% 26674,18

RÄNTOR OCH VALUTOR

3 mån 0 -0,178%
5 år -0,015 -0,378%
10 år -0,017 -0,21%
Euro 0,09 kr 10,4 kr
Dollar 0,13 kr 8,85 kr
Börsinformationen ovan visas
med 15 minuters fördröjning.

Mest lästa artiklar

Fler...
Fler...