Sedan tidigare har regeringen efter överenskommelse med Centern och Liberalerna beslutat om att ta bort värnskatten från och med den första januari 2020. Det betyder att de som nästa år tjänar över cirka 61 000 kronor i månaden slipper betala den så kallade värnskatten på fem procent på månadsinkomster över den så kallade brytpunkten.

Det betyder att den som nästa år tjänar 75 000 kronor i månaden får cirka 1 200 kronor mer i månaden.

Pensionärer med en pension över 17 000 kronor i månaden får sänkt skatt. Mest får pensionärer som lever på garantipension och har en hög boendekostnad. Som mest kan de få nästan 1 300 kronor mer per månad efter skatt.

Nästa år införs också ett uppskovsbelopp på maximalt 3 miljoner kronor för dem som säljer en privatbostad.

En sak som är bra att se över så här efter höstbudgeten är dina placeringar. Är risknivån rätt? Har jag en effektiv portfölj som ger högsta möjliga avkastning givet min risk?

Nedan kan du ta del av en SVT-intervju med mig och få mer information om hur budgeten påverkar dig.

Arturo Arques hos SVT: De kommer märka störst skillnad i plånboken

Läs fler blogginlägg av Arturo Arques Alla blogginlägg

Viktig information

All information i denna blogg är sammanställd från källor som skribenten bedömer som tillförlitliga. Swedbank och/eller skribenten kan dock inte garantera att informationen är korrekt och ansvarar inte i något fall för någon direkt eller indirekt skada, kostnad, förlust eller anspråk som kan uppkomma i anledning av att en läsare tagit beslut eller agerat efter att ha läst bloggen. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av marknadsföringsmaterial, faktablad och det prospekt som finns utgivet för produkt som omnämns i bloggen innan du väljer att göra en investering i sådan produkt.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan