Trots att besluten inför pensionen påverkar ens ekonomi resten av livet uppger mer än var tredje över 55 år att de t.ex. inte vet hur de ska ta ut sin tjänstepension. Mitt råd till alla är att en gång om året göra en pensionsprognos på www.minpension.se för att se att du är rätt placerad och om du behöver komplettera den allmänna pensionen och tjänstepensionen med ett eget privat sparande. Särskilt viktigt är det för dem som börjar närma sig pensionsåldern att börja planera inför tiden som pensionär. Det är också viktigt att i god tid fundera över när och hur du bör ta ut din pension. Det kan nämligen få stor betydelse för hur hög pension du får.

Vill du ha tips och råd om hur du kan göra smarta val inför din pensionering och om du är nyfiken på hur andra tänker kring viktiga pensionsfrågor kan du läsa mer genom att klicka på länken nedan.

Mer än var tredje över 55 år vet inte hur de ska ta ut sin tjänstepension (pdf)

Läs fler blogginlägg av Arturo Arques Alla blogginlägg

Viktig information

All information i denna blogg är sammanställd från källor som skribenten bedömer som tillförlitliga. Swedbank och/eller skribenten kan dock inte garantera att informationen är korrekt och ansvarar inte i något fall för någon direkt eller indirekt skada, kostnad, förlust eller anspråk som kan uppkomma i anledning av att en läsare tagit beslut eller agerat efter att ha läst bloggen. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av marknadsföringsmaterial, faktablad och det prospekt som finns utgivet för produkt som omnämns i bloggen innan du väljer att göra en investering i sådan produkt.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan