Ensamstående med barn är de som har det tuffast och allra tuffast har ensamstående med två barn i Göteborg. De har sex procent kvar av sin disponibla inkomst när boendet och levnadskostnaderna är betalda. I kronor räknat talar vi om 1 500 kronor i månaden för sparande, nöjen, resor och annat än boende och normala levnadskostnader.

Högst marginaler har generellt sett sammanboende i bostadsrätt utan barn. Nästan halva disponibla inkomsten kvarstår efter att boende och normala levnadskostnader är betalda. De största vinnarna är sammanboende utan barn i bostadsrätt i Västerås med nästan 27 000 kronor kvar av den disponibla inkomsten varje månad efter att boende och normala levnadskostnader är betalda. Vill du veta mer hur hushållens ekonomi i småhus och bostadsrätter ser ut se här:

Kvar till sparande med bil (pdf)

Kvar till sparande utan bil (pdf)

Det är mitt sista blogginlägget före sommaren. Passa på att njuta av sommaren och semestern. Ha kul och var snäll mot dig själv och dina nära och kära. Sparsamhet är en dygd men den som är sparsam på någon annans bekostnad är snål. Och vem vill leva med en snåljåp?

Läs fler blogginlägg av Arturo Arques Alla blogginlägg

Viktig information

All information i denna blogg är sammanställd från källor som skribenten bedömer som tillförlitliga. Swedbank och/eller skribenten kan dock inte garantera att informationen är korrekt och ansvarar inte i något fall för någon direkt eller indirekt skada, kostnad, förlust eller anspråk som kan uppkomma i anledning av att en läsare tagit beslut eller agerat efter att ha läst bloggen. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av marknadsföringsmaterial, faktablad och det prospekt som finns utgivet för produkt som omnämns i bloggen innan du väljer att göra en investering i sådan produkt.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan