Räntan behöver stiga med ca 2 procentenheter innan hushållen behöver lägga lika mycket av sin disponibla inkomst på boendet som man gjorde 2008. Oberoende av vilken bolåneränta vi får i framtiden är det klokt att ta reda på vilken boendekostnad du har idag och vad som skulle hända med boendekostnaden om räntan steg till t.ex. fem procent. Om eller när det sker vet ingen. Men som min mamma alltid sa. Hoppas på det bästa men planera för det sämsta så behöver du inte gå omkring och oroa dig och kan sova gott om natten. Värdet av det sist nämnda ska inte underskattas. Så vänta inte. Kolla dina boendekostnader och se vad som händer om räntan stiger. Blir det tungt - bind hela eller delar av lånet. Känns det okej - ligg kvar med rörlig ränta. Det blir billigast över tid. Se bara till att använda skillnaden mellan rörlig och bunden ränta till att spara mer. Fler tips? Läs här.

Läs fler blogginlägg av Arturo Arques Alla blogginlägg

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt eller något bolag som omnämns i bloggen.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan