Den dagen det är dags att gå i pension ökar också pensionen. Arbetar du längre upp i åren ökar ditt pensionskapital. Samtidigt betyder det att mer pengar kan betalas varje månad i pension eftersom tiden som pensionär minskar.

Hur mycket du tjänar på att jobba längre beror på din inkomst. För en lärare med en månadsinkomst på 37 000 kr före skatt får ca 2 300 kronor mer i plånboken om hen jobbar till 67 års ålder.

Går läraren i pension vid 65 års ålder blir pensionen ca 19 000 kronor i månaden efter skatt. Går läraren i pension vid 67 års ålder istället ökar pensionen efter skatt med ca 2 000 kronor i månaden.

Även den som arbetar efter 65 års ålder och går ner på deltid kan får mer pengar i plånboken. En lärare med 37 000 kronor i månaden som går ner på deltid 75 procent vid 65 års ålder och samtidigt tar ut allmän pension på 25 procent får en pension på drygt 20 000 kronor i månaden efter skatt vid 67 års ålder.

Läs gärna mer om hur du kan påverka din inkomst och pension här

Läs fler blogginlägg av Arturo Arques Alla blogginlägg

Viktig information

All information i denna blogg är sammanställd från källor som skribenten bedömer som tillförlitliga. Swedbank och/eller skribenten kan dock inte garantera att informationen är korrekt och ansvarar inte i något fall för någon direkt eller indirekt skada, kostnad, förlust eller anspråk som kan uppkomma i anledning av att en läsare tagit beslut eller agerat efter att ha läst bloggen. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av marknadsföringsmaterial, faktablad och det prospekt som finns utgivet för produkt som omnämns i bloggen innan du väljer att göra en investering i sådan produkt.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan