Ett allt vanligare sätt att finansiera sin privata konsumtion är genom lån. Det är idag lätt att ta konsumtionskrediter och erbjudandena är många. Kreditkostnaden varierar dock väldigt mycket och det är därför viktigt att du som konsument har tillgång till rätt och relevant information.

Du kan spara många tusenlappar på att vara lika prismedveten när du väljer konsumtionskrediter som när du väljer bolån. För att underlätta för konsumenter av konsumtionskrediter har jag och mina kollegor tagit fram en Checklista för konsumtionskrediter.

Genom att använda sig av den kan du spara mycket pengar och själva veta om och när en konsumtionskredit är lämpligt. Mina främsta råd är: var prismedveten och jämför olika aktörer med varandra, fråga alltid efter den effektiva räntan eftersom uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter kan få den raka räntan att skjuta i höjden och fråga alltid efter den totala kreditkostnaden.

Sist men inte minst: Annuitetslån med långa kredittider sänker för visso månadsbetalningarna men till priset av den totala kreditkostnaden, något många konsumenter inte är medvetna om. För mer information läs rapporten här eller på www.swedbank.se/privatekonomi.

Läs fler blogginlägg av Arturo Arques Alla blogginlägg

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt eller något bolag som omnämns i bloggen.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan