Analyshusens aktiefavoriter
december 2018


Till december har det skett en del förändringar vad gäller topplistan över aktieanalytikernas aktiefavoriter. De aktier som lämnat topplistan är Ahlstrom-Munksjo, Lucara Diamond, och Husqvarna. Vi har fortsatt en positiv vy till samtliga av dessa bolag och anledningen till att de lämnat topplistan beror främst inte på nedgraderingar i dessa bolag, utan istället att andra bolag uppjusterats. Nya bolag som kommit in på topplistan är Platzer, Humana, och AF.

Bland de bolag på topplistan som analytikerkollektivet har en positiv vy till på aggregerad basis och som även vi har en köprekommendation i återfinns Catena Media, Leovegas, Recipharm, Lundin Mining, AF, Kungsleden, och Gränges.


Analyshusens aktiefavoriter november 2018
Academedia (5,00) Catena Media (5,00)
Hansa Medical (5,00) Platzer (5,00)
SAS (5,00) Leovegas (4,86)
Recipharm (4,86) Lundin Mining (4,82)
AF (4,80) Semafo (4,69)
Kungsleden (4,67) Thule Group (4,67)
Africa Oil (4,60) Gränges (4,60)
Humana (4,60) Scandi Standard (4,60)


Aktier med lågt rekommendationsvärde
Ett annat sätt att se på analyshusens aktiefavoriter är att vända på resonemanget och leta efter bolag som analyshusen på aggregerad basis inte favoriserar, men som vi finner köpvärda. Får vi rätt i vår analys kommer således aktiekursen kunna komma att drivas uppåt allteftersom övriga analyshus justerar upp sina prognoser och rekommendationer. Bland dessa bolag kan nämnas ICA Gruppen, SKF, Tele 2, och Fabege

Aktier med lågt rekommendationsvärde
ICA Gruppen (2,13) SKF (2,88)
Tele2 (3,00) Fabege (3,08)


Framräknande av rekommendationsvärde
I informationssystemet Bloomberg finns analyshusens rekommendationer samlade. Varje bolag kan därför åsättas ett rekommendationsvärde mellan 1 och 5, beroende på den genomsnittliga rekommendationen i bolaget. En femma innebär att samtliga analyshus rekommenderar köp, medan en etta innebär att samtliga analyshus rekommenderar sälj. Aktier som följs av färre än fem analyshus har i denna sammanställning sorterats bort.


Läs mer om bolagen

För att läsa mer om bolagen vi har under bevakning kan du med fördel klicka på respektive bolagsnamn för att komma till bolagets bolagssida. Där finns all vår publicerade analys om respektive bolag samlad, tillsammans med relevanta nyckeltalsprognoser. Dessutom finns här alla nyheter som skrivits om bolaget från nyhetsbyrån Direkt. Om så önskas kan ytterligare nyckeltalsprognoser erhållas via Aktiefiltreringen i Rekommendationslistan.


Allt gott
Martin Hallström

Läs fler blogginlägg av Martin Hallström Alla blogginlägg

Viktig information
All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt som omnämns i bloggen.