Analyshusens aktiefavoriter juni 2018


Listan över de bolag som analytikerkollektivet är mest positiva till visar inte på några stora förändringar sedan den senaste uppdateringen gjordes i mitten av förra månaden.

Bland de aktier som finns med på topplistan och där Swedbanks samarbetspartner Kepler Cheuvreux har en köprekommendation återfinns Catena Media, Lucara Diamond, Recipharm, AF, Atrium Ljungberg, Ahlstrom-Munksjö, och Kungsleden.

Academedia (5,00)Catena Media (5,00)
Hansa Medical (5,00)Lucara Diamond (5,00)
SAS (5,00)Recipharm (4,83)
Leovegas (4,80)Semafo (4,69)
Dustin Group (4,67)Humana (4,67)
AF (4,60)Ahlsell (4,60)
Atrium Ljungberg (4,60)Medicover (4,60)
Ahlstrom-Munksjö (4,50)Kungsleden (4,56)

Catena Media togs upp till bevakning tidigare i maj, med rekommendationen Köp och riktkursen 165 kronor. Bolaget verkar inom branschen för trafikdrivande verksamhet på internet, så kallad ”lead generation”, där onlinecasinon och nätpoker är särskilt viktiga kategorier.

Läs mer: Catena Media väntas växa vidare


Aktier med lågt rekommendationsvärde
Ett annat sätt att se på analyshusens aktiefavoriter är att vända på resonemanget och leta efter bolag som analyshusen på aggregerad basis inte favoriserar, men som Kepler Cheuvreux finner köpvärda. Får Kepler Cheuvreux rätt i sin analys kommer således aktiekursen kunna komma att drivas uppåt allteftersom övriga analyshus justerar upp sina prognoser och rekommendationer. Bland dessa bolag kan nämnas ICA Gruppen, Hennes & Mauritz, Peab, och Boliden.

Ica gruppen (2,13)Hennes & Mauritz (2,15)
Peab (2,71)Boliden (3,16)

Framräknande av rekommendationsvärde
I informationssystemet Bloomberg finns analyshusens rekommendationer samlade. Varje bolag kan därför åsättas ett rekommendationsvärde mellan 1 och 5, beroende på den genomsnittliga rekommendationen i bolaget. En femma innebär att samtliga analyshus rekommenderar köp, medan en etta innebär att samtliga analyshus rekommenderar sälj. Aktier som följs av färre än fem analyshus har i denna sammanställning sorterats bort.


Allt gott och på snart återhörande
Martin Hallström

Läs fler blogginlägg av Martin Hallström Alla blogginlägg

Viktig information
All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt som omnämns i bloggen.