Analyshusens aktiefavoriter november 2018


Rapportsäsongen för det tredje kvartalet är nu över och uppdaterade rekommendationer och riktkurser börjar sätta sig allteftersom analytikerkollektivet arbetat igenom de inkomna rapporterna.

På aggregerad basis har det skett en del förändringar där flera nya bolag nu tagit plats på topplistan över aktieanalytikernas aktiefavoriter. De bolag som kommit in är Kungsleden, Lundin Mining, och Thule, medan International Pettroleum, Hoist, och Saab lämnat listan.

Bland de bolag på topplistan som analytikerkollektivet har en positiv vy till på aggregerad basis och som Kepler Cheuvreux rekommenderar köp i återfinns Catena Media, Leovegas, Recipharm,Ahlstrom-Munksjo, Kungsleden, Lundin Mining,Gränges, Lucara Diamond, och Husqvarna.

Analyshusens aktiefavoriter november 2018
Academedia (5,00) Catena Media (5,00)
Hansa Medical (5,00) SAS (5,00)
Leovegas (4,86) Recipharm (4,86)
Ahlstrom-Munksjo (4,75) Semafo (4,69)
Kungsleden (4,67) Lundin Mining (4,62)
Africa Oil (4,60) Gränges (4,60)
Scandi Standard (4,60) Thule Group (4,60)
Lucara Diamond (4,56) Husqvarna (4,56)


Aktier med lågt rekommendationsvärde
Ett annat sätt att se på analyshusens aktiefavoriter är att vända på resonemanget och leta efter bolag som analyshusen på aggregerad basis inte favoriserar, men som Kepler Cheuvreux finner köpvärda. Får Kepler Cheuvreux rätt i sin analys kommer således aktiekursen kunna komma att drivas uppåt allteftersom övriga analyshus justerar upp sina prognoser och rekommendationer. Bland dessa bolag kan nämnas ICA Gruppen, SKF, Tele 2, och Fabege

Aktier med lågt rekommendationsvärde
ICA Gruppen (2,13) SKF (2,88)
Tele2 (3,00) Fabege (3,08)


Framräknande av rekommendationsvärde
I informationssystemet Bloomberg finns analyshusens rekommendationer samlade. Varje bolag kan därför åsättas ett rekommendationsvärde mellan 1 och 5, beroende på den genomsnittliga rekommendationen i bolaget. En femma innebär att samtliga analyshus rekommenderar köp, medan en etta innebär att samtliga analyshus rekommenderar sälj. Aktier som följs av färre än fem analyshus har i denna sammanställning sorterats bort.


Allt gott
Martin Hallström

Läs fler blogginlägg av Martin Hallström Alla blogginlägg

Viktig information
All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt som omnämns i bloggen.