För att kunna anmäla dig till att deltaga på bolagsstämma krävs att dina aktier är rösträttsregistrerade.

Denna rösträttsregistrering gör du enklast själv via Internetbanken under menyn ”Spara/Placera – Fler val”. Där väljer du ”Registrera dig för bolagsstämma". Rösträttsregistreringen gäller för samtliga värdepapper som finns i din depå och du behöver inte göra om processen nästa år.

Vill du ha hjälp att rösträttsregistrera dina aktier är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-221122 eller ditt bankkontor.

Glöm inte att du alltså dels behöver rösträttsregistrera dina aktier och dels själv anmäla dig till de bolagsstämmor du vill gå på. Hur och när anmälan skall ske hittar du på respektive bolags hemsida.Läs fler blogginlägg av Erik Hermansson Alla blogginlägg

Viktig information
All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt som omnämns i bloggen.