Vi på Swedbank Robur jobbar hårt med att finnas där för våra kunder och med att leverera en så bra förvaltning som möjligt under de förutsättningar som råder just nu. Förutom att vi bevakar sjukdomsutvecklingen och följer myndigheternas riktlinjer så har vi vidtagit flera försiktighetsåtgärder för att säkra vår dagliga verksamhet och medarbetarnas hälsa. Bland annat har vi delat upp såväl förvaltare som övriga medarbetare i flera grupper på olika arbetsplatser för att säkerställa att vi alltid kommer att ha medarbetare på plats.

Förvaltningsteamen arbetar intensivt med att fortsätta göra det de är bäst på – att förvalta pengar med kundernas bästa i fokus. Swedbank Robur har en bred kompetens bland förvaltarna, varav många varit med länge och hanterat upp- och nedgångar i marknaden tidigare. Och även om den ena börsoron inte är den andra lik så vet vi hur viktigt det är att jobba vidare med ett långsiktigt perspektiv och att finnas där för våra kunder när utmaningarna är som störst.

Som sagt börsnedgången påverkar alla, men just nu är långsiktighet viktigare än någonsin. Stora värdetapp sker emellanåt och vi vet att de kommer, men inte när. Och när de väl kommer är det viktigt att vi ser långsiktigt. Vi vet att kontinuitet ofta är nyckeln till god avkastning, och har man inte behov av sina sparpengar just nu så är det gängse rådet att avvakta och sitta kvar på sina investeringar.

Jag har jobbat på Swedbank Robur i drygt tre år och sen dagen jag började har jag fått höra att vår främsta egenskap är vi har en fantastisk förmåga att sluta upp och hjälpas åt när det behövs. Det har jag tydligt sett bland alla mina medarbetare de senaste veckorna. I organisationen finns ett lugn, ett driv och en härlig lagkänsla som gör att vi tar oss igenom det här tillsammans. Det känns tryggt i dessa oroliga tider.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar om ditt fondsparande. Här i Aktiellt kan du dagligen följa utvecklingen på marknaderna och ta del av intervjuer med våra fondförvaltare.

Läs fler blogginlägg av Liza Jonson Läs fler blogginlägg i Fondbloggen Alla blogginlägg

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.com/fondlistarobur.

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt eller något bolag som omnämns i bloggen.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan