Vi har varit med om det förut men visst påverkas man av de här svängningarna och det faktum att börshimlen är oklar inför sommaren. Kanske man ska ta ner risken något så man kan vara lugn under semestern? Fast en kollega sa precis att det kanske är köpläge nu!

Jag tycker det är kul med placeringar men vill kunna släppa allt det under semestern. I sådana lägen kan man faktiskt tänka tillbaka och tycka det var rätt skönt förr, när man inte kunde se sitt sparande dagligen variera i värde i mobilen utan fick ett halvårsbesked två gånger om året som uppdatering. På så sätt blev man med automatik mindre påverkad av den kortsiktiga psykologin, vilket man vet i teorin är helt rätt. En bra lösning för att veta att fördelningen mellan aktier och räntor samt olika regioner bevakas dagligen när man är på semester är att välja en bekväm fondlösning. För många passar den året om och för den som gillar att själv vara aktiv med sina fonder till vardags så är det en utmärkt lösning att vila i under den tid man vill ta semester från börsen. Förvaltarna är på plats hela sommaren och bevakar min fondportfölj dagligen, tar hem vinster om det fortsätter upp eller köper billig vid eventuell nedgång. På så sätt kommer min valda strategi vara densamma när jag kommer tillbaka efter semestern.

Bild

Fondfamiljerna Bas eller Selection är bekväma fondlösningar som båda finns i tre risknivåer så man kan hitta en färdig fondportfölj som stämmer med den fördelning som passar dig. Ett bra alternativ om man vill somna om i hängmattan i sommar.

Basfonderna
Selection

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Läs fler blogginlägg av Marie Larsson Läs fler blogginlägg i Fondbloggen Alla blogginlägg

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt eller något bolag som omnämns i bloggen.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan