Nu upplever jag att FOMO är tillbaka fast i omvänd form. Många runtomkring mig pratar om att den riktiga botten ännu inte är nådd utan att All time low väntar. Den ska de så klart tajma och först då kliva in i marknaden... - Jag säger stort lycka till!

Att träffa botten är lika svårt som att sälja på toppen, du ska nämligen både sälja och köpa vid rätt tillfälle. För oss dödliga skulle jag säga att det är mer tur än skicklighet så grattis och hatten av om du lyckas med det. Mitt varmaste tips för framtida och långsiktiga placeringar är att göra successiva köp. Det är fortfarande en enorm osäkerheten därute samtidigt som du inte vill gå miste om att träffa botten.

Den som har hållit sig till sin strategi och spridit sina investeringar över tid, har varit den riktiga vinnaren och jag sätter mina pengar på att det är den strategin som kommer att fungera även denna gång. Själv har jag utnyttjat börsnedgången till att dubbla mitt månadssparande (läs gärna mitt tidigare blogginlägg om det, se länk nedan).

Summa summarum: Tajming är ursvårt, antagligen omöjligt. Låt inte FOMO eller omvänd FOMO styra dig. Fear är sällan en känsla som får dig att handla rationellt. Och hur Coronaepidemin fortskrider det vet bestämt ingen. Fortsätt att månadsspara dig ur det här, det är det bästa alternativet mot FOMO.

Lycka till med ditt sparande!

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Läs fler blogginlägg av Matilda Pettersson Läs fler blogginlägg i Fondbloggen Alla blogginlägg

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt eller något bolag som omnämns i bloggen.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan