Det orangea kuvertet är ju en dyster läsning där man tråkigt nog konstaterar att den allmänna pensionen knappt kommer ge 40 % av slutlönen. Tjänstepensionen drygar ut den till ungefär 50 % Med bara hälften i lön varje månad förblir nog några extra härliga månader i solen endast en dröm. Eller..?

Ett sätt att faktiskt kunna få en aning om hur mycket man behöver spara är att använda sig av Swedbanks räknesnurra.
Den visar på ett enkelt sätt ungefär hur mycket jag själv måste spara för en önskvärd pension i framtiden. Genom att fylla i några enkla uppgifter (se bild nedan) räknar den automatisk ut hur mycket jag måste spara varje månad och vad det blir i procent av min slutlön när jag slutat jobba.

Bild

I mitt övriga sparande är jag gärna aktiv, men pensionen känns väldigt långt borta och det sparandet känns det lite svårt att få en överblick av. Då känns det skönt att välja någon av våra bekväma generationsfonder.

Swedbank Roburs generationsfonder heter Transfer och hjälper mig att få en bra och balanserad portfölj med olika branscher, fördelat i olika delar av världen. Ännu en fördel är att de är anpassade till det decennium man är född och automatiskt blir tryggare med en större andel värdepapper med lägre risk ju närmare pension årskullen kommer! Det känns väldigt bra att slippa göra de förändringarna själv under tiden som jag sparar ihop till mitt liv i solen. 

Trevlig måndag!

Läs fler blogginlägg av Frida Söderlind Läs fler blogginlägg i Fondbloggen Alla blogginlägg

Viktig information
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt som omnämns i bloggen.