Tröstar mig genom att sätta saker i perspektiv. Mina sparmål är långsiktiga, har en bra diversifiering i portföljen, är inte tech-tung och har en buffert vid sidan av. Prognoserna för 10åringen har justerats upp och fått effekt på börsen. Vaccineringen går inte i ett rasande tempo på den här sidan pölen. Analytikerna har ändå en positiv framtidssyn. TINA ser ut att stanna kvar. Vi är i snitt upp ca 8% bara i år. Blickar vi tillbaka kommer det vara ett hack i min portföljs kurva men just nu känns det bara tråkigt.

Tröstar mig genom konsumtion, rätt eller fel, jag dömer ingen. Med ett par nya skidor på fötterna känns livet lite lättare. Tar några extra skärande svängar och fördriver tiden, loggar ut från portföljen och fokuserar på det långsiktiga välbefinnandet. Livet är så mycket mer än börsen. Huvudsaken är att det finns en portfölj med ett tydlig och långsiktigt sparmål. MEN, ”jag är ett barn av vår tid” jag har dåligt tålamod, jag vill ha snabba cash, jag vill ha mer, jag siktar högre och samtidigt skäms jag över insikten att jag är precis exakt så.

Ska rannsaka mig själv men till dess får skidorna styra, åk först du så väntar jag där nere…*kaxigt* från någon som presterar undermåligt. Vill du dela med dig av goda råd och inspiration är jag högst mottaglig just nu, bara att mejla tove.zander@swedbank.se

Läs fler blogginlägg av Tove Zander Alla blogginlägg

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

All information i denna blogg är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank kan dock inte garantera att informationen är korrekt. Åsikterna är skribentens egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i bloggen är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av övrigt marknadsföringsmaterial innan du väljer att göra en investering i någon produkt eller något bolag som omnämns i bloggen.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan