Swedbank TV

15 september 2020

Utblick – turbulensen koncentrerad till teknikbolagen

Råder det verkligen stor oro på världens börser, eller är turbulensen koncentrerad till de stora teknikbolagen? Om detta, byten i Swedbanks Sektorfavoriter, centralbankspolitik och mycket mer handlar veckans Utblick. Medverkar gör experterna Robert…
27 augusti 2020

Hur klarar sig de mindre bolagen i Tillväxtmarknaderna?

Bolag i tillväxtmarknader och småbolag brukar röra sig mer, både uppåt och nedåt på börsen. Lyssna på vad Swedbank Roburs förvaltare för småbolag inom Emerging Markets har att säga om hur de klarat sig den senaste tiden och läget framåt.
4 juni 2020

Microcapbolag, en lång och intressant resa

Swedbank Robur förvaltar fonder som investerar i så kallade microcapbolag. Lyssna vidare här på vad vår fondförvaltning fokuserar på vid sådana investeringar.
29 maj 2020

Företagsobligationsfonder – en del av sparandet

Det har varit stökigt i marknaden för företagsobligationer och sparare har sett större nedgångar än väntat. Vad ska man tänka på och hur ser förutsättningarna ut framåt? Lyssna på våra experter som resonerar kring ämnet.
29 maj 2020

Digital utveckling driver tekniksektorn

Teknologisektorn har gått bra under en längre tid och även klarat sig i nedgången. Lyssna på Swedbank Roburs förvaltare som berättar om framtidens trender och drivkrafter i ett globalt perspektiv.
27 maj 2020

Välja rätt bland världens alla bolag

Som Globalfondsförvaltare har man stora möjligheter med världens alla bolag som sitt univers, men hur hittar man guldkornen? Lyssna på hur Swedbank Roburs förvaltare gör för att välja rätt bolag och, inte minst viktigt, undvika fel bolag.
26 maj 2020

Skattjakt i svenska småbolag

I Swedbank Roburs småbolagsförvaltning finns nischade bolag på väg mot något större. Lyssna på Swedbank Roburs förvaltare för svenska småbolag som berättar om vad hon letar efter när hon går på företagsskattjakt.
26 maj 2020

Börsen fortsätter åka berg- och dalbana

Världens Börser fortsätter att åka berg och dalbana. Vad är det som gör att marknaderna beter sig på det här sättet? Och hur ska man förhålla sig som placerare? Investeringsstrategerna Johanna Högfeldt och Johannes Bjerner ger sin bild av vad som ä…
25 maj 2020

Hälsosektorn kan ge mer

Att placera i en hälsovårdsfond ger, utöver förhoppningen om en god avkastning, även en chans att bidra till att hjälpa främst mindre forskande bolag med kapital. Lyssna på hur Swedbank Roburs förvaltare inom sektorn resonerar kring bolagen och fra…
19 maj 2020

Börserna matchar vårvädret

Massiva stimulanser och hopp om en snabb återhämtning av ekonomin driver upp börserna ena dagen. Nästa dag åker den ned på ökade oro. Hur ska man förhålla sig till den ryckiga börsen? Vad säger vinstprognoserna och hur ser framtiden ut för olika br…
14 maj 2020

Risker och möjligheter för Tillväxtmarknaderna

Corona, oljepris och handelshinder har påverkat länderna i Tillväxtmarknaderna. På vilket sätt, samt risker och möjligheter för framtiden kan ni få veta mer om. Lyssna på vad Swedbank Roburs förvaltare har att säga om läget.
13 maj 2020

Aktie-TV - vårens stora börsfrossa

Aktie-TV bjuder på högaktuell information och inspiration om marknaden, aktier, fonder och sparande. Vi lever i en speciell tid där covid-19 påverkar oss både personligt och den värld vi lever i. Hur ska man se på börsen och världsekonomin i dessa …
6 maj 2020

Tematisk förvaltning in i framtiden

Att hitta bolag som gynnas av strukturella förändringar i samhället är något man fokuserar på inom aktieförvaltningen på Swedbank Robur. Det har varit en bra strategi i rådande marknad, här får ni höra mer om dessa intressanta teman.
29 april 2020

Tufft läge i Europa

Nedstängningen i Europa får konsekvenser både för bolag och befolkning. Att jobba hemifrån är en av de trender som säkert kommer bestå. Lyssna på vad Swedbank Roburs förvaltare har att säga om läget.
23 april 2020

Svenska småbolag som klarat stormen

Kan förra årets vinnare även klara sig i dagens oro? Här får ni höra Swedbank Roburs syn på svenska småbolag och hur vi ser på framtiden för dem.
14 april 2020

Nya möjligheter för teknikbolagen?

Teknikfonder har varit populära att spara i under många år. Lyssna på Swedbank Roburs förvaltare inom denna sektor för att höra hur framtiden ser ut när många förändrar sitt sätt att leva och arbeta med hjälp av tekniken.
Gå till Arkivet för fler sändningar och vidare filtreringsmöjligheter